Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Rust en ruimte met deze activiteiten in Toscane!

Niet alleen bij het vinden van een passende accommodatie helpen wij graag. Wij willen je ook inspireren met tips voor tijdens je vakantie! In deze blog stellen we vier activiteiten voor waarbij rust en ruimte centraal staan. Ben jij benieuwd naar welke activiteiten dit zijn? Lees dan snel verder.

Rust en ruimte met deze activiteiten in Toscane!

Wil jij rustig op vakantie? Het kan in Toscane! Geniet van mooie landschappen, middeleeuwse dorpjes, rust en ruimte en heerlijk eten. Niet alleen bij het vinden van een passende accommodatie helpen wij graag. Wij willen je ook inspireren met tips voor tijdens je vakantie! In deze blog stellen we vier activiteiten voor waarbij rust en ruimte centraal staan. Ben jij benieuwd naar welke activiteiten dit zijn? Lees dan snel verder.

Bezoek een wijndomein!

Bij of in de buurt van veel van de door ons aangeboden agriturismo locaties is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de wijnkelder en ook de wijnen te proeven. Een tour op een wijnmakerij is veel meer dan alleen het proeven van wijn. Je komt meer te weten over de Toscaanse landbouwwereld en lokale tradities. Houd er rekening mee dat dit soms alleen op afspraak en/of tegen betaling kan. Onder andere bij Agriturismo Borgo San Lorenzo en Agriturismo Val d’Elsa is dit mogelijk. Wil jij weten of dit ook mogelijk is in de buurt van de door jou geboekte accommodatie? Neem contact met ons op en wij adviseren je vrijblijvend over de mogelijkheden!

Agriturismo Val d'ElsaAgriturismo Borgo San Lorenzo 


Canyonpark

Geniet, ver weg van de drukte van al het moois dat de Noord Toscaanse natuur te bieden heeft! Op 45 minuten rijden ten noordwesten van Lucca is het Canyon Park te vinden. De echte actievelingen maar ook degenen die wat minder sportief zijn aangelegd kunnen bij het Canyon Park terecht. Stap uit je comfortzone en ontdek de omgeving door middel van diverse activiteiten.  Je kan rotsklimmen, zip-linen boven het smaragdgroene water van de rivier, canyoningen door de Scesta kloof of ontdek de kloof vanaf je supboard! Wil je het iets rustiger aan doen dan zijn de yoga lessen in het bos misschien wel iets voor jou! Ook T-raften met instrukteurs is een goede manier om de diverse rivieren in Toscane te ontdekken.
  Canyon Park


Ontdek Toscane vanaf een boot 

De Toscaanse kustlijn is 329km lang en vanuit jouw vakantiehuis ligt de gehele kustlijn binnen handbereik. Ondere andere in de populaire badplaatsen Cecina en San Vincenzo zijn diverse (zeil)boten te huur zodat jij Toscane kan ontdekken vanaf de zee. Tijdens je vaartocht mag je zeker ook de eilanden van de Toscaanse Archipel niet overslaan. Elba is het meest bekende eiland, maar ook Giglio mag je niet overslaan. Giglio is een waar snorkelparadijs, het zeewater is hier kraakhelder en op de afgelegen stranden is het heerlijk vertoeven!

Giglio Giglio


Toscana by Bike

In Montespertoli zit Toscana by Bike gevestigd, zij verhuren e-bikes en organiseren e-bike tours. Hierdoor is het voor vrijwel iedereen mogelijk om het uitgestrekte Toscaanse heuvellandschap en de middeleeuwse dorpjes per fiets te ontdekken. Kies je ervoor om een e-bike te huren dan hebben ze bij Toscana by Bike goede kaarten met veel routes die je langs de mooiste plekken sturen. Ook op de website van Toscana by Bike zijn diverse routes te downloaden! Indien je liever onder leiding van een gids op pas gaat, dan biedt een georganiseerde tour wellicht een oplossing. Zo is er de zomeravond fietstocht, de fietstocht naar het centrum van Florence en de authentieke fietstocht waarbij je gaat wijnproeven. Ook tours op maat zijn mogelijk, meer informatie hierover vindt je op de site van Toscana by Bike.

Toscana by Bike


Wil jij meer informatie over bovenstaande óf andere mogelijkheden tijdens jouw Toscane Vakantie? Mail ons en wij adviseren je graag!

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044