Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Klimaat Toscane

Alles over het klimaat in Toscane

 

Klimaat Toscane

Het klimaat van Toscane
Heb je je vakantie naar Toscane geboekt? Dan wil je natuurlijk graag van tevoren weten wat voor weer je kunt verwachten. Misschien pak je je koffer vol met korte broeken en t-shirts, terwijl je beter een trui mee kan nemen. Bij Tritt snappen we dat je goed voorbereid op reis wilt. Daarom vertellen wij je graag meer over het klimaat van Toscane.


Een mild klimaat
In Toscane geniet je van een mild klimaat. In de zomer kan het erg heet worden. In de maanden juni, juli en september ben je eigenlijk verzekerd van heerlijk weer. Augustus is de heetste maand in Toscane. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in deze prachtige streek? Klik hier.

De Toscaanse winter kent milde dagen met een zonnetje, maar 's nachts kan het erg koud zijn. Dat is wel iets om rekening mee te houden, neem dan vooral een dikke trui mee.Wist je dat Toscane ook een goede bestemming is voor een wintersportvakantie? In het noorden en oosten van de regio vind je bijvoorbeeld de Toscaans-Emiliaanse Appenijen, waar het in de wintermaanden onder nul kan worden. Dat betekent sneeuw! De hoogste toppen zijn meer dan 2000 meter, waardoor je hier heerlijk kunt skiën en snowboarden.

De beste reistijd
De beste tijd om Toscane te bezoeken hangt erg samen met je vakantiewensen. Ben je op zoek naar een trip vol cultuur en lekker eten? Ga dan het voorjaar. Er zijn dan minder toeristen, je betaalt lagere toegangsprijzen bij bijvoorbeeld musea en kunt dus in alle rust de geschiedenis in de regio ontdekken. Zonliefhebbers vertrekken in juli, augustus of september: dan geniet je van de hoogste temperaturen. Als je meer voelt voor wintersport, ga je in december, januari of februari naar Toscane. Er is voor ieder wat wils!

Klimaat Toscane

Bekijk hier het actuele weer in Toscane!

Tritt helpt graag
Hulp nodig met het boeken bij je reis naar Toscane? Tritt helpt natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.


Een vakantie op Toscane? Natuurlijk Tritt.nl.

© 2000 - 2022 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48