Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Aanbiedingen Toscane

Bekijk hier onze vakantiewoningen die met voordeel kunnen worden geboekt. 

Poggio Montespertoli

In het hart van de Chianti streek, aan het einde van een laan met cipressen, vindt u Poggio Montespertoli. Vakantiewoningen in typisch Toscaanse stijl, omgeven door heuvels, graanvelden, wijngaarden, olijfbomen, bossen en meertjes. Je vindt hier Toscane zoals je het je voorstelt. Ook leuk is dat deze accommodatie diverse faciliteiten biedt zodat groot en klein zich hier tijdens de vakantie zeker zullen vermaken.

Poggio Montespertoli ligt op een groot landgoed van ca. 130 hectare vlakbij Montespertoli. Een groot gedeelte van het omringende land is gereserveerd voor wijngaarden waar D.O.C.G. wijnen en Chianti wijnen worden geproduceerd. Ook maakt men hier Grappa en de 3000 olijfbomen op het landgoed leveren een eersteklas olijfolie op.  In het hoogseizoen vindt op zaterdag geregeld een Toscaanse diner plaats tegen een schappelijke prijs (op aanvraag ook op andere dagen). 

Poggio Montespertoli ligt binnen een omheind grondgebied van 15 hectare. Verder vind je hier een groot stuk bos, meertjes, wijngaarden en olijfbomen. Er is tevens een joggingparcours om tijdens de  vakantie lekker fit te blijven! De kinderen kunnen voetballen, tafeltennissen of zich vermaken bij de speeltoestellen waaronder een trampoline of in het kinderbad en/of grote zwembad (badmuts verplicht). Op verzoek is ontbijt of broodjesservice mogelijk. 

Poggio Montespertoli heeft 10 appartementen die allen voortkomen uit de voormalige werkplaatsen van het landhuis. De namen van de appartementen verwijzen nog naar de vroegere functie zoals de hooischuur (Fienile), de stal (Stalla), de duiventil (Colombaia), de graanschuur (Granaio).


Agriturismo Borgo San Lorenzo

Agriturismo Borgo San Lorenzo ligt op een heuvel midden in het Chianti gebied en biedt mooi zicht op de omringende heuvels en de akkers van het bijbehorende landbouwbedrijf. Een prettige agriturismo met 10 appartementen met zwembad.

Borgo San Lorenzo is een landbouwbedrijf en beschikt over 48 ha grond waar met behulp van biologische methoden olijven, druiven, granen en andere producten worden verbouwd. De druiven worden gebruikt voor de productie van D.O.C.G. en Chianti wijnen en ook Grappa. Borgo San Lorenzo ligt op een groot landgoed vlakbij Montespertoli. Een bijzondere excursie over het landgoed is Enotrekking: hierbij wandelt de eigenaar (tevens sommelier) met zijn groep gasten door de wijngaarden en geeft een gepassioneerde bedrijfspresentatie. Vol passie vertelt hij over het wijnproces en de cultuur van zijn wijnen. Lees ook onze blog over deze unieke ervaring voor wijnliefhebbers. Op zaterdag kan er (in het hoogseizoen) een Toscaans welkomstdiner worden georganiseerd bij voldoende deelname (€). 

Een deel (15 hectare) van het grondgebied is omheind en ingericht voor gasten. Het hoofdgebouw van Borgo San Lorenzo, een voormalige boerderij is verdeeld in appartementen, enkele appartementen zijn ook ondergebracht in bijgebouwen. Borgo San Lorenzo heeft 10 appartementen welke namen hebben van beroemde personen uit de Toscaanse geschiedenis zoals Macchiavelli, Dante, Leonardo en Michelangelo. De appartementen zijn met traditionele Toscaanse materialen gebouwd en hebben cotto vloeren en balkenplafonds. Op het landgoed is ook een groot stuk bos te vinden, meertjes, wijngaarden en olijfbomen. U kunt in het gebied wandelingen maken over allerlei met elkaar verbonden paden. Ontspannen bij het zwembad kan natuurlijk ook (badmuts verplicht). 

De druiven- en olijvenoogst vindt plaats in de maanden september resp. december. Dit zijn uiteraard de belangrijkste gebeurtenissen binnen het landbouwbedrijf. Overigens kunt u de producten van het landbouwbedrijf kopen bij de receptie. 


Je kunt ons ook mailen met jouw wensen en dan gaan we op zoek naar passende suggesties voor een fijne vakantie in Toscane, toscane@tritt.nl


Mis het niet en boek nu!

 

 

 

 

 

 

© 2000 - 2022 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48