Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Villa Empoli - 95588

Villa bij Florence, prachtige villa voor een onvergetelijke vakantie met vrienden of familie

Villa Empoli - 95588



Deze comfortabele vrijstaande villa met zwembad heeft een centrale ligging in Toscane, in de heuvels bij het plaatsje Empoli, op ca. 30 km van Florence. 

De villa biedt alle gemak en comfort om heerlijk te relaxen en tijd met elkaar door te brengen. Maar is ook een uitstekend startpunt om verschillende plaatsen in de omgeving te bezoeken zoals Pisa, Florence, Siena en San Gimignano. Dit kan zowel met de auto als per trein want Empoli beschikt over een treinstation.

De villa biedt met 5 slaapkamers en 5 badkamers plek aan 10/12 personen. Er is een ruime loungeruimte met zithoek en een keuken voorzien van alle gemakken. Buiten wordt de villa omringd door een heerlijke grote, parkachtige tuin, met verschillende zitjes. De villa heeft een veranda met outdoor meubilair, welke bereikbaar is vanuit de zitkamer. In de tuin kun je heerlijk met zijn allen buiten dineren, er is een groot terras (een soort pleintje) met een buitenkeuken met overkapping voorzien van een grote buitentafel, koelkast, kookplaat en spoelbak, ook een barbecue/houtoven is aanwezig.

Op een mooie plek In de tuin ligt het grote zwembad van 12x6 meter met een max. diepte van 1,80m. Bij het zwembad staan ligbedden en er is een koudwater buitendouche. Alle slaapkamers van de villa zijn voorzien van airconditioning, Wifi is gratis beschikbaar. Parkeren op het terrein. 

Voor de volledigheid vermelden we dat er een rustige secundaire weg vlakbij de villa loopt. 

Verder lezen


Airconditioning
Barbecue
Vaatwasser
Dorp op loopafstand
Wasmachine
Wifi
Winkels <5 km
Zwembad
Terug naar zoekresultaten



Kaart



Villa vakantiehuis noord Toscane empoli
(Klik voor meer foto's)
Villa Empoli
5 Slaapkamers
5 Badkamers
Max 12 Personen
BG-EV
360m2

(10+2 pers.) Begane grond: Entree in de lounge voorzien van tweepersoonsslaapbank, open haard en satelliet tv;  de goed ingerichte ruime keuken is aansluitend op de zitkamer te bereiken via 2 treden omhoog, voorzien van vaatwasser, 5-pitskookplaat, magnetron, oven, broodrooster, grote koelkast met vriesgedeelte, eethoek en een open haard; aparte ruimte met wasmachine en droger, toilet en bidet. trap naar de slaapverdieping.

Verdieping: 2 slaapkamers elk met een tweepersoonsbed en ensuite badkamer met douche en toilet; 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en ensuite badkamer met bad, douche en toilet; slaapkamer met een tweepersoonsbed en ensuite badkamer met douche en toilet; slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en ensuite badkamer met douche en toilet.  

Buiten: Veranda met loungemeubilair, zitjes in de tuin, overkapte buitenkeuken, zwembad voor alleengebruik.

Overige voorzieningen: Airco in de keuken en in alle slaapkamers, Wifi. 

Airconditioning
Barbecue zone
Dichtstbijzijnde dorp: Empoli 2km
Helaas, huisdieren niet toegestaan
Privé Zwembad - afm.:12m x 6m, diepte 0,80m - 1,80m, geopend van 01.04 tot 31.10 (weersafhankelijk)
Restaurant op 2 km
Wasmachine
Wifi
5 slaapkamers / 5 badkamers

De villa heeft een prima ligging om een aantal beroemde kunststeden in Toscane te bezoeken. In Pisa bezoek je natuurlijk het Piazza dei Miracoli, beklim je de toren en maak je de ultieme toren van Pisa foto (#Pisatower of #Pisatoday). Pisa heeft echter veel meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de botanische tuin, een van de oudste ter wereld. Kunstliefhebbers kunnen terecht in een aantal mooie musea. Voordelige tickets zijn te krijgen voor het Palazzo Blu zo genoemd vanwege de opvallende blauwe facade. Palazzo Blu is een museum en tentoonstellingsruimte met een vaste collectie kunstwerken en wisselende exposities. (zie ook ons blog).

Florence ligt op 30 km van de villa en is ook gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit Empoli. Met een half uur sta je dan in het centrum van Florence. Wil je Florence vanuit een ander gezichtspunt bekijken maak dan een fietstocht of een wandeling onder begeleiding van een gids. Dit kan bijvoorbeeld op een flexibele wijze met de Nederlandse Karin Werker. Zij woont al vele jaren in Italie en is een officiele Florence stadsgids met veel kennis. Zij kan je veel mooie plekken laten zien in deze prachtige stad en je veel ins en outs vertellen.  

Andere plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, zijn Siena, stad van de torens San Gimignano en Volterra. Wil je ook een dagje aan de mooie kust van Toscane doorbrengen dan is dat ook hiervandaan te doen. De stranden van Tirrenia en Calambrone liggen op ca. 1 uur rijden.

Empoli zelf ligt op ca. 2 km van de villa. Empoli is vooral bekend vanwege haar glasindustrie en vanwege de artisjok en (voor de liefhebbers) het heeft een voetbalclub momenteel actief in de Serie B, FC Empoli. Het stadje beschikt over een glasmuseum, MUVE, waar je meer te weten kunt komen over de historie van de productie van (vooral groen) glas in de regio Empoli. Het is een klein museum met een bescheiden collectie maar wel leuk om een bezoekje aan te brengen, Museo del Vetro di Empoli.

Vanaf het glas museum kunt u naar het Parco di Serravalle lopen (ca. 2 km), een wandeling van ca. 20 minuten. Leuk parkje om te slenteren, met een (kunstmatig) meer. Er worden regelmatig events gehouden in het park, zo vindt begin september het Empoli Beat festival hier plaats. Concerten, streetfood, een vintage- en ambachtsmarkt en sport acitiviteiten. Ben je in de buurt, check het programma op de website van Empoli Beat.

Ook vlakbij liggen San Miniato en Certaldo, beiden een bezoekje waard. Certaldo valt in twee delen uiteen, de modernere benedenstad en het pittoreske, middeleeuwse Certaldo Alto, wat te bereiken is middels een ritje met de funicolare, een kabelbaantje. De beroemdste inwoner van Certaldo was Giovanni Boccaccio, middeleeuwse schrijver en dichter, met als beroemdste werk de Decamerone. Boccaccio kom je overal tegen in Certaldo. Wat je ook her en der tegenkomt is de rode ui, ook hier is Certaldo bekend om. In feite zijn er 2 soorten, de Statina wat zoeter van smaak en met een paarsachtige kleur en de Vernina, die rood is gekleurd en een scherpere smaak heeft. Neem zeker een potje uienconfituur mee naar huis, heerlijk bij een stukje kaas en een mooi glas wijn.

Ook San Miniato kent 2 delen, San Miniato Basso en San Miniato Alto, bovenop de heuvel gelegen. San Miniato heeft ook een grote gastronomische bekendheid, het is de namelijk de stad van de witte truffel. Jaarlijks vindt in november het witte truffel festival plaats.

Het is mogelijk om in de buurt van de villa fietsen te huren en tevens is een wijnproeverij in de omgeving mogelijk. 

Empoli 2 km (treinstation), Florence (vliegveld) 30 km, San Gimignano 38 km, Siena 70 km, Pisa (vliegveld) 60 km, Lucca 95 km, Certaldo 28 km, San Miniato 11 km, Tirrenia (kust) 67 km.

De villa was ideaal voor een gezinsvakantie en Elena was een grote hulp. Zou het zonder aarzelen aanbevelen voor een gezinsvakantie op een locatie die handig is om steden als Pisa, Florence en Siena te ontdekken.
Fam. R., Amsterdam - Juni 2018

Vergelijkbare vakantiewoningen in Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044