Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Leuk winkelen in Toscane - koopjes scoren!

Als er één woord is waar Italiaanse fashionista's het warm van krijgen, dan is het wel saldi, oftewel de uitverkoop. Die is in Italië gebonden aan strikte regels, wat betekent dat winkels officieel maar twee keer per jaar een grote uitverkoop mogen houden. In die twee maanden willen ze al hun overgebleven spullen kwijt en dus is het een mooi moment om koopjes te scoren in Toscane, tijdens de vakantie. 

Leuk winkelen in Toscane - koopjes scoren!

De zomer uitverkoop begint in Toscane dit jaar op maandag 4 juli en duurt tot 1 september. Alle winkels mogen er aan meedoen, van de kleine boetiek met unieke items tot de grote internationale modehuizen. Maar waar moet je nu precies zijn in Toscane voor de beste deals? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Outlet malls

  • The Mall: een outlet in de buurt van Florence met kleding van onder andere Gucci, Armani en Prada. Normaal al wat lager geprijsd dan gebruikelijk, maar tijdens de uitverkoop nog een stuk interessanter. Wie goed zoekt, kan er mooie vondsten doen.

  • Valdichiana Outlet Village: een gigantische outlet in de buurt van Arezzo, met Italiaanse merken als Replay, Benetton, Geox en Liu Jo en daarnaast ook talloze internationale merken. Een plek waar je met gemak een hele dag kunt doorbrengen, zeker tijdens de uitverkoop.

Arezzo, lederen accessoires

  • Pellettieri d’ Italia: in Montevarchi, in de buurt van Arezzo, vind je de mooiste lederen accessoires van merken als Prada en Miu Miu, met kortingen tot wel 70 procent. The place to be voor liefhebbers van Italiaanse schoenen en tassen.

Florence en Pisa 

  • Via de’ Tornabuoni, Florence: dit is de chique winkelstraat van Florence, met merken als Cavalli, Armani, Gucci en Prada. Normaal gesproken wellicht onbetaalbaar, maar tijdens de uitverkoop ineens een stuk betaalbaarder. Ga je liever voor echte betaalbare mode? Dan is de Via Calimala de place to be.
  • Borgo Stretto, Pisa: Ook in Pisa, kun je leuk winkelen in Toscane. De Borgo Stretto is de belangrijkste winkelstraat van Pisa, waar je de dure designer boetieks vindt. De stad staat bekend om zijn leder, dus het is zeker de moeite waard om hier op zoek te gaan naar een mooi jack of een paar laarzen. Het is aan te raden daarvoor de boetiekjes in de steegjes grenzend aan de Borgo Stretto te bezoeken, die doorgaans een stuk gunstiger geprijsd zijn. Echt betaalbare items vind je in de Via Mercanti, Via dei Rigattieri en de Corso Italia.

Zelf binnenkort een keer leuk winkelen in Toscane en koopjes scoren? Wij adviseren graag bij het op maat samenstellen van een reis. Neem vrijblijvend contact met ons op (toscane@tritt.nl)

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044